Allt du behöver veta om barnbidrag

Barnbidraget är ett välkommet tillskott till kassan hos alla barnfamiljer varje månad. Men var kommer egentligen pengarna ifrån och vad ska det räcka till?

Bidrag för kläder och leksaker

I stora drag är barnbidraget till för att försörja barnet och hjälpa familjen med alla kostnader. Kläder är ofta en stor utgift och det gäller att hitta prisvärda kläder utan att tumma på kvalité. Hos https://kidsbrandstore.se/ finns märkeskläder för barn till bra priser. Inne hos https://kidsbrandstore.se/ är det alltid bra kampanjer igång vilket är perfekt för att få ut så mycket som möjligt av barnbidraget. Några av de märken som finns hos https://kidsbrandstore.se/ är Levis, Nike, Lyle & Scott och Gant.

Vem får barnbidraget?

Det råder lite oklarheter kring huruvida barnbidraget bör tillfalla just barnet direkt eller föräldrarna. Pengarna betalas ut från försäkringskassan till barnet men bör användas till barnets kostnader. I dessa ingår kläder, nöjen, leksaker och andra viktiga förnödenheter.

Detta är barnbidraget

Barnbidraget har funnits i Sverige sedan 1937 och tillfaller alla med barn oavsett inkomst eller förutsättningar. Bidraget har länge varit omdebatterat men de flesta tycker att det är ett bra tillskott för ett jämställt samhälle. I dagsläget är summan 1250 sek per barn.

Lämna ett svar

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

kheera