Bidrag och avdrag vid byggnationer

Planerar du att bygga nytt eller bygga till hemma? I så fall finns det avdrag som du kan dra nytta av om du exempelvis vill anlita en rörmokare i Huddinge för dina projekt. En rörmokare i Huddinge kan hjälpa dig när du behöver dra nya rör i badrummet eller i köket. Läs mer här nedan för att få reda på hur du kan minska kostnaderna när du exempelvis ska anlita en rörmokare i Huddinge.

Rotavdraget – vanligt vid alla byggprojekt

När det gäller byggprojekt finns det inte direkt några bidrag att söka. Däremot finns det en hel del avdrag som ibland kallas för bidrag. Ett exempel på det är solcellsbidrag. Men det kan du läsa mer om lite längre ner. Det allra vanligaste är dock avdrag i form av skatteavdrag. Det vanligaste avdraget vid byggnationer är rotavdraget som är tänkt att göra det enklare för privatpersoner att utföra diverse olika byggprojekt samtidigt som det ska vara lättare för seriösa aktörer att verka inom byggbranschen. För att kunna nyttja rotavdraget när du exempelvis ska anlita en rörmokare i Huddinge, måste en del kriterier uppfyllas. Det kan du läsa mer om på Skatteverkets hemsida.

Skattereduktion vid grön teknik

Staten vill att invånarna ska bli mindre beroende av fossila bränslen. Därför vill de stötta dem som väljer att exempelvis skaffa elbil eller vill installera solceller på sina tak. Med andra ord kan du som vill använda dig av grön teknik i hemmet, inte bara använda dig av rotavdraget, utan även få skatteavdrag för dina solceller när du köper dem. Ta reda på så mycket som möjligt om de olika avdragen och bidragen du kan ha rätt till innan du sätter igång med ditt byggprojekt.

Lämna ett svar

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

kheera