Får du inte ditt bidrag?

Jag har tidigare på den här bloggen skrivit om olika bidrag som finns att få i Sverige. Bidrag som hör till vårt sociala skyddsnät, det vill säga sådant som A-kassa, socialbidrag och sjukpenning. Om det är så att vi av någon anledning inte kan försörja oss själva, vare sig vi blir sjuka eller arbetslösa, hoppas vi att vi i vilket fall ska få hjälp med livets nödtorft.

Inte alltid det fungerar som det ska

Om det ändå vore så enkelt att det alltid bara fungerade. Tyvärr har det blivit ganska vanligt att människor som är sjuka och arbetslösa får kämpa även för de mest grundläggande saker. På senare år har exemplen på människor som på felaktiga grunder blivit av med sin sjukpenning duggat tätt. Ibland till absurditetens gränser. Människor som har dödlig cancer eller allvarliga rörelsehinder som av Försäkringskassans handläggare bedöms som fullt arbetsföra. Om du någon gång befinner dig i en liknande situation bör du överväga att skaffa juridisk hjälp. Till exempel kontakta Magnusson Law Sverige för att slippa stå ensam på din sida skranket.

En professionell jurist har förmågan att bedöma om du kan vinna ditt fall och hur du i sådana fall gör det. Inte minst är det skönt att bara ha någon som står på din sida. När det gäller att brottas med byråkratiska kolosser är det lätt att drabbas av en känsla av att drunkna. Du sitter i telefonköer och när du väl kommer fram får du förklara din situation ännu en gång, för en telefonist du aldrig pratat med tidigare. Du skickar blanketter och läkarintyg, skickar e-post och når förhoppningsvis till slut fram. Allt detta blir dock mycket enklare om du har någon som hjälper dig.

Lämna ett svar

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

kheera